La Bandera de la Paz, símbolo de unión en la diversidad

Madonna Oriflama de Roerich
Creada per l'il·lustre artista Nicolás K. Roerich, la bandera de la pau és un símbol universal que representa la unitat en la diversitat per aconseguir un món millor, afavorint el respecte a totes les creences.
La seva imatge està composta per tres esferes de color magenta que formen un triangle amb el vèrtex cap amunt, envoltades per un cercle del mateix color sobre fons blanc. Aquestes tres esferes representen l'espiritualitat, l'art i la ciència com a factors determinants de la cultura humana. També simbolitzen el passat, el present i el futur, dins el cercle que representa l'eternitat.
Aquest símbol va ser triat per Roerich causa que havia estat utilitzat per diferents civilitzacions en diferents etapes de la història, sempre amb un missatge positiu i associat a la defensa dels més alts valors socials.
Es troba per primera vegada en pintures rupestres de 9.000 anys d'antiguitat trobades a Mongòlia. Per als tibetans representa "la que dissol la foscor". A l'Índia és símbol de felicitat i es diu "Chintamani". Els Maies ho cridaven "claven, Inkaten, Uchagen", que significa "Vull, puc i ho faig". Per a la tradició budista representa la mare, el pare i el fill i el mateix Dalai Lama ha beneït aquesta bandera com a membre honorari del comitè de la Bandera de la Pau.